...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

.

Monday, July 31, 2017

Dhuyufurrahman 3

Al salam alaykum

Sahabat aku yg seterusnya yg mendapat jemputan haji pada musim kali ini. Maziah daftar sama tahun dgn Herny. Dan apabila Maziah mendapat panggilan haji, maka suaminya juga memohon rayuan sebagai mahram Maziah.

Maziah akan berangkat ke Madinah pada 02/08/1981 nanti. Tapi, aku tak dapat nak pergi ke Kelana Jaya. Maka, ada kesempatan pulang ke Kuantan, aku ziarah dia sebentar.

 
 
Seronok mendengar persediaan haji mereka suami isteri. Dan bagaimana perasaan apabila dimomokkan dengan khabar angin bahawa Mekkah akan dibedil oleh pihak pengganas nanti.
 
Maziah kata, nak mati, di dalam rumah pun mati jua.
 
 
Maziah akan berada di Tanah Suci selama 45 hari. Herny dan Sumih lebih kurang 51 hari.
 
 
Semoga dikurniakan kesihatan yg baik, dipermudahkan urusan, menjadi tetamu Allah paling istimewa dan seterusnya mendapat haji yg mabrur.
 
 
::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::

No comments: