...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Showing posts with label CBU 4179. Show all posts
Showing posts with label CBU 4179. Show all posts

Tuesday, February 03, 2015

Mati hidup semula

Al salam salam alaykum

Ada org beli myvi aku yg eksiden tu secara lelong. Dia baiki. Dan dia jual. RM 15,000.00 katanya. 

Terima kasih kpd undang-undang JPJ yg baru. Utk sebarang urusan tukar milik, mesti ada owner utk cap jari di JPJ. Dan jugak penjual kereta itu sbb jujur mencari aku utk urusan tukar milik. Kalau tak, mesti aku tatau En. Hitam aku dilelong dan diperbaiki. 

Seingt aku, bengkel tu pernah cakap, yg kereta eksiden akan diambil spare part je. Kereta tu bukannya tak boleh diperbaiki, boleh je. Tapi tak best sbb yg rosak tu chasis, driving shaft dan jugak radiator. 



Takpe, akan aku simpan alamat Cik Puan baru En. Hitam. Suatu hari nanti jika ku punya wang yg banyak (nak tunggu berjuta mmg takde la kan) akan ku suntingmu semula En. Hitam ku sayang. 

::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::