...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Showing posts with label Langkawi. Show all posts
Showing posts with label Langkawi. Show all posts

Thursday, February 28, 2013

Ole-ole

Al salam alaykum

Bila Kak Roza tanya aku nak kirim apa, dia nak ke Langkawi, aku jawab coklat dan t-shirt.

Kenapa t-shirt?

Sbb aku tak sempat nak cari t-shirt utk aku masa aku gi Langkawi tahun lepas.


Cantik t-shirt yg Kak Roza belikan. Bunga-bunga pink! Cumanya, saiznya M!

Lupa nak pesan beli saiz yg padan dgn aku! Tapi takpe, semangat nak pakai M membara-bara ni!


Sejak 2 bulan tak jumpa Kak Roza ni, dari saiz M jadi saiz L aku ni!


Jadinya, kena la aku usaha lg turunkan berat, supaya M itu selesa dgn aku!


Chaiyyook!!!



Terima kasih daun keladi lagi sekali Kak Roza!!









Monday, November 12, 2012

12/11/12 - pun cantik gak

Al salam alaykum

12/11/12 - perasan bila tgh sain borg IT tadi... terus tanya budak2 yg dok melepak dlm bilik aku ni, ada sapa tak yg nikah hari ni? bersalin hari ni? date lawa la katakan...

..................................................................................................
 

bila di Langkawi, aku teringat pertama kali sampai ke sana tahun 2004, semasa aku menjadi R.O kepada Prof R.O... menemankan kak Zarina sorg2 perempuan di samping Prof R.O dan Abe Yus yg berkonferens di sana...

sebenarnya, aku tak pernah tahu yg aku ni suka minum teh o ais limau, hinggalah sampai di Langkawi, Abe Yus menegor aku:

"awok suka minum teh o ais limau ye?"

aku tercengang dan jawab: "mungkin kot..."

yg aku ingt lg, lepas tu dia manjang order limau ais...

apa la ko kay, minuman kegemaran pun nak kena org perasankan dulu... 

masa dulu-dulu, aku suka order 2 jenis air je, tak neslo ais, teh o ais limau... pastu minum neslo makin gemuk, aku hentikanlah tabiat minum neslo ais tu... 

lepas Abe Yus menego tu, sampai skrg, mmg order teh o ais limau je, kecuali kalu teh o ais limau tu harganya mcm nak minum air jus epal, baik aku order jus epal... hehehehe...




bila tiba di Langkawi minggu lepas, terus teringat jelajah Langkawi bersama Prof R.O, Abe Yus dan Kak Zarina...

paling ingat, kisah minuman kegemaran kami...

Prof R.O pun dh selamat mendirikan rumahtangga, Kak Zarina pun dh selamat berkahwin, tengah sambung PhD, Abe Yus kerja kat USM Penang lepas habis master, dh ada 2 anak kot...


aku pun tatau kenapa tiba-tiba teringat dgn diorg ni, nak-nak si Abe Yus ni... penangan gi Langkawi kot...


semoga mereka sentiasa dalam lindungan Yang Maha Esa...


:::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa ::::