...bagaikan terdengar bisikan rindu, mengalun kalimah menyapa keinsafan, kehadiranmu menyentuh kalbu, menyalakan obor pengharapan...
"Jika ingin sentiasa bahagia, tuntutlah ilmu, galilah pengetahuan, dan capailah pelbagai manfaat,nescaya semua kesedihan, kepedihan dan kecemasan itu akan lenyap"

“Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakanlah aku kasih sayangMu, kasih sayang orang yg mengasihiMu, dan apa juga kasih sayang yang membawa aku dekat kepadaMu.”

Projek Amal

Penempatan Anak-Anak Yatim NADWAH - PERMATA CAMAR yang diasas dan dikelolakan oleh Badan Nadwah Islamiah Pahang (NADWAH), di Lot 9015A, Lorong Cempaka 1, Kampung Cempaka, Mukim Penor, 25150 Kuantan memerlukan sumbangan dan bantuan anda! untuk maklumat lanjut, klik sini!

.

Showing posts with label Peraduan. Show all posts
Showing posts with label Peraduan. Show all posts

Tuesday, September 10, 2013

Korang Suka Ye?

Al salam alaykum


Khairini Kamaruddin
"dulu 47, skrg 48.3... ok la kan?"

diam! hahahaha

  • Sally:  tp dh biasa tgk kay chubby, kalu tgk kurus mesti kurang comel.. hihihi...
    19 hours ago · Unlike · 1

  • Kak Awin:  Sally..aku sokong!!!
    19 hours ago via mobile · Like · 1

  • Nurul: Kay, aku lg suka tgk ko berisi 
  • 13 hours ago via mobile · Unlike · 3





    Adoi... tu bukan berat aku...

    tengahari semalam, aku masuk dalam lif, ada sekumpulan ibu-ibu sedang bercerita tentang kenaikan berat badan semasa mengandung...

    bila dengar berat ibu yg sedang mengandung, hati aku tergelak... dan terus menoleh pandang si ibu itu... kecik je orangnya...

    aku jeles, sbb dia angka 4 di depan...

    aku angka 4 di depan semasa tingkatan 5...
    semasa matrikulasi, angka 5 di depan menjengah...
    dan semasa tahun 1 hingga tahun akhir di USM, angka 6 tak pernah lari... berat 60 - 61 kg, tapi aku ok je...

    hingga aku memulakan kerjaya di Kuantan, 60 - 65 kg itu biasa je... antara ayat popular, "takpe, ko tinggi, mmg nampak kurus"

    aku pegang  ayat tu sampai la aku memulakan kerjaya di Hulu Selangor dan Kuala Lumpur pada tahun 2008... hingga jumpa angka 7 di depan... 

    dan, aku pernah nak cecah angka 8, ketika aku mula bekerja di KL Sentral, tahun 2009..

    dan sejak itu, aku sedar diri hinggalah aku dapat 55 kg

    tapi itu sebentar cuma... setahun je rasa best 55 kg, berat aku semalam ialah 65 kg!

    mana aku tak sedih dengar perbualan ibu-ibu mengandung, beratnya ringan amat-amat! hahahaha...

    tapi, semasa aku berat 55kg, mmg mak aku marah, sbb dia cakap cengkung sangat, dan mak aku mintak aku makan banyak skit bagi naik semula 60 kg...

    tapi, aku dapat 65 kg ok!

    baiklah, misi utk 60kg bermula semula... 


    ::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa :::


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Saturday, February 12, 2011

LIKE LIKE LIKE

Ini ialah entri melekat, utk entri terkini, sila skrol ke bawah lagi...

 Al Salam Alaykum

Aku masuk peraduan lagi... 


dan nak mintak tolong kawan-kawanku dan pembaca yg budiman...

Cara-caranya:

1. Klik LIKE di link ini...



 kemudian...

2. klik LIKE di link ini pula...



 terima kasih utk setiap LIKE anda!


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Friday, January 07, 2011

habis

 al salam alaykum

hari ni genap 3 tahun pemergian nenda saya, Allahyarhamah Minah binti Md Amin...

Al-Fatihah... 

-----------------------------------------------------------------------------------------

nak mintak tolong korang mengundi... kalau cerita saya menarik, undian anda sangat bermakna!

ini linknya:


saya bernombor 4!

terima kasih!

-----------------------------------------------------------------------------------------

cerita seterusnya:

semalam aku dh habis menonton Marry Me, Mary! setelah gigih mendownload semua episod di internet... 4 episod terakhir akan disiarkan di saluran 391 minggu depan, 10 dan 11 Januari, tp pada perkiraan aku, aku mmg takleh nak tgk pun... 

kalu korang nak download lagu dan ceritanya, bleh download kat sini...

tapi aku download kat youtube dan jugak EPdrama.com... byk lg drama korea lain kat EPdrama.com tuh... nnt ada cerita best aku nak download lagi...

episod terakhir khabarnya ditulis (bagi aku diubah) oleh Jang Geun Seuk sendiri... boleh baca sini...

mula-mula cerita, aku suka Wi Mary memilih Jeong In... 
di tengah-tengah cerita, sbb aku dh terjatuh hati dengan Jang Geun Seuk (hahaahaha), dan pembangunan watak pun menarik, aku sokong Wi Mary dan Kang Mugyeol... 
tetapi tiba-tiba, bila tgk episod 15 dan 16, aku menyampah dgn Kang Mugyeol... 
baik Wi Mary pilih Jeong In je... aku suka Jeong In dengan Wi Mary... Jeong In yg sangat cool, dan sanggup buat apa saja utk kebahagiaan org yg dicintainya...

tp pengakhiran cerita telah diubah... 

bila tgk ending, aku tak suka dengan sikap Kang Mugyeol yg ego, suka mengalah, takde sikap nak mempertahankan etc... semuanya Wi Mary kena buat... semuanya kawan-kawan yg kena tlg beritahu apa yg nak kena buat...

bagi aku, Kang Mugyeol adalah lelaki yg lemah, walopun dia ada kisah hidup yg suram masa kecik, sepatutnya bila dia dewasa dia berubah menjadi org yg berjiwa besar... 

tak pun, mmg saja Jang Geun Seuk ubah skrip, sebab dia nak jugak kat Moon Geun Yoong tuh, tak dapat dalam realiti, dalam drama pun jadi laa kan? oh, cerita pasal itu, boleh baca sini...

aku cakap dgn Kak Roza, kalau aku, aku takkan pilih Kang Mugyeol, cepat sangat mengalah! hahahahaha....

tp yg aku suka, rambut Kang Mugyeol tuh... cantik laa... badan la kurus macam papan...

sekian sahaja ulasan utk yg pertama kalinya bagi cerita Korea... selama nih aku tgk jek pastu aku kata best, kali nih siap dgn ulasan sekali... nmpk sgt mmg aku suka kat Jang Geun Seuk tuh...

kawan-kawan, jom kita gi Korea nak?


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Monday, December 20, 2010

entri melekat: nak mintak tolong kawan-kawan

ini adalah entri melekat...
sila skrol ke bawah utk entri terkini...



al salam alaykum

saya menyertai contest

dan sy ingin meminta jasa baik rakan-rakan sekalian utk mengundi anak saudara saya


cara-caranya:


akan terpapar

kemudian sila klik "LIKE" (spt di dalam gambar)


2. kemudian klik link ni  

 akan terpapar

kemudian klik "LIKE" spt di dalam gambar...

ok, itu saja....

setiap klik anda begitu berharga utk si Ammar Darwisy...


terima kasih daun keladi...
:) 






:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Tuesday, December 14, 2010

hadiah

 al salam alaykum

sepanjang au bergiat cergas dalam bidang peraduan ni (191 peraduan dan Giveaway yg aku pernah sertai), alhamdulillah, berhasil...

walopun tak banyak, tak sampai 10 pun, tp aku gembira...

antara yg aku dapat ialah:

 http://nazzcoco.blogspot.com/

 http://danielzaidi.blogspot.com/

 http://wansteddy.blogspot.com/

http://craftbybea.blogspot.com/

yg korang tgk cursor nama timangan aku ni adalah sumbangan dari

http://nadia1589.blogspot.com/

nanti aku akan dapat watermark utk gambar-gambar aku... sumbangan

http://nadiadania.blogspot.com/

aku sedang menunggu mouse pink... hahaha... kay dan pink, mmg jauh! tp takper... :)


http://atieaizam.blogspot.com/2010/10/hadiah-sampingan-s1r2-ld1aa-sudah-di.html

kemudian Baucher Pizza Hut anjuran

http://amfosix.blogspot.com/

dan hadiah saguhati dari
http://ezanidmacontest.blogspot.com/

dan 

http://keyphochee.blogspot.com/


yg lain-lain, aku tak bertuah lagi laa...

biasa laa, takkan semuanya kita nak bolot kan?

eh, bila aku senaraikan, dah 10 la plak...

terima kasih kpd pihak penganjur yg bermurah hati mengadakan peraduan dan GA di blog korang!



:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Wednesday, September 01, 2010

ConTeST SENyuMan @ HaPpy BIrThDay FarIsyah

 al salam alaykum

hari ni 1 September 2010... anak saudara saya, Ammar Darwisy genap setahun... alhamdulillah! moga Ammar Darwisy menjadi anak yg soleh, kebanggaan ibu dan abahnya...

Ammar Darwisy dah pandai berjalan... dah tumbuh gigi 2 batang, satu atas satu bawah... dh pandai panggil ibbbbuuuuu... bbbbaaaahhhhh.... pandai main "cakkk... cakkkk"... ber"takteh" sendiri...

sempena ulangtahun kelahirannya, saya nak masuk peraduan utk Ammar Darwisy...





dan senyuman paling menawan si Ammar Darwisy ialah....



Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
Umur: 1 tahun
Nama ibu: Khalilah Kamaruddin


doa2kan terpilih yek!


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::

Thursday, August 26, 2010

Contest Saya dan Baby

al salam alaykum


nak join contest plak la kali ni...




syarat-syaratnya:


1) anda mesti warganegara Malaysia. n jadi follower blog ni.

KOMPEM

2) mesti gambar anda dan baby.
3) hanya sekeping gambar aje tau.
4) boleh aje edit2. tapi jangan lah over sangat :) 

KAT BAWAH SANA
5) buat satu entri pasal contest ni.. yang simple2 aje dan letak link blog ni
( http://matahati-aween.blogspot.com)

6) letak kan gambar di atas di side bar blog korang.. link back to entry.

OK

7) lepas tu jangan lupa taruk nama, email dan link entri anda pada ruang comment ye 

OK

dan....

8) tag at least 2 orang. lebih pun boleh.



ni gambar anak sedara saya, Ammar Darwisy... dia baru lepas mengamuk nak tidur... sbg ibu saudara yg baik, saya pinjamkan bahu saya yg empuk itu... tidur lena!

nak join?

klik sini!


:::Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa:::